logo Vijveroplossingen, Nunspeet

Projecten Vijveroplossingen: Gezelschapsvijvers 2

Hieronder treft u enkele van de door Vijveroplossingen gerealiseerde projecten. Meer voorbeelden van oplossingen voor gezelschapsvijvers treft u op de volgende pagina's

Renovatie van een vijver in Hierden

Een vijver met groen water en overwoekerd met planten
Door groene algen en woekerende waterplanten is het water in de vijver verre van transparant. Ook de beplanting rondom de vijver is nodig aan een snoeibeurt toe, zodat de vijver weer zichtbaar wordt.
De waterkwaliteit is hersteld door middel van toevoeging van kalk en mineralen. Het filtersysteem zorgt voor helder water. Omdat deze foto is gemaakt net na de toevoeging van minderalen is het water nu nog 'wazig'. Dit trekt na verloop van tijd weg. Het filtersysteem zorgt vanaf nu voor de biologische afbraak van giftige stoffen. Tevens zijn de waterplanten bijgesnoeid. De bodem van de vijver is weer zichtbaar!

Een hele bijzondere vijver met aquarium in Nunspeet

de gezelschapsvijver in Nunspeet met verschillende vissen
Vissen zie je normaal gesproken van bovenaf in het water zwemmen...
een aquarium bovenop een vijver
...maar het is ook mogelijk om een aquarium bovenop de vijver te plaatsen!
detail van het aquarium dat bovenop de vijver is geplaatst. Je kan de vissen nu niet alleen meer vanboven maar ook van opzij bekijken!
Bekijk hoe de vissen moeiteloos in en uit het aquarium zwemmen. Een oplossing voor de echte liefhebbers!
het filtersysteem dat is gebruikt in de bijzondere vijver in nunspeet. Vijveroplossingen
Om blijvend te genieten van helder water is gekozen voor vijf-kamer filter die wordt aangedreven door een vijverpomp. Het water wordt door verschillende lagen gezuiverd en stroomt na mechanische en biologische reiniging terug de vijver in.

Onderhoud van een gezelschapsvijver in Nunspeet

gezelschapsvijver in Nunspeet met filtersysteem van Sera, Vijveroplossingen
Met behulp van een filtersysteem met een ultraviolette lamp (UVC), wordt deze gezelschapsvijver continue gereinigd en algenvrij gehouden. Wist u dat de zweefalgen die achterblijven in het systeem, een uitstekende compost zijn voor uw tuin?