logo Vijveroplossingen, Nunspeet

Allround specialist in vijverrenovatie en vijveronderhoud op de Veluwe

Een gezonde en heldere vijver is een parel voor uw tuin. Toch zien we vaak dat het vijverplezier wordt verstoord door verkeerde keuzes of onzorgvuldig onderhoud. Wilt u weer van uw vijver kunnen genieten? Wilt u uw vijver renoveren? Samen bespreken we het probleem en kijken we welke oplossing het beste past binnen uw tuin en uw budget. U kunt rekenen op een persoonlijke aanpak en goede ideeën. Want wij zijn creatief met vijvers, of u nu een grote of kleine tuin heeft. Voor iedere vijver hebben wij gegarandeerd een maatwerkoplossing.

Wat wij bieden?

 • Advies op maat
  Geen vijver is hetzelfde

 • Techniek
  Van helder water tot reigerverschrikkers

 • Renovatie
  Uw vijver zal stralen als nieuw

 • Waterbehandeling
  Een absolute must voor een gezonde vijver

 • Onderhoud
  De sleutel tot succes

 • Behandeling van visziekten
  Die veelal voorkomen hadden kunnen worden

Bouw en renovatie

Een huis gekocht waarin een vijver ligt, maar die door de vorige bewoners niet is onderhouden? Ziet uw vijver er eerder uit als een modderpoel en vindt u de vissen niet meer terug? Komen er vreemde geuren uit uw vijver? Of heeft u een kale tuin en zou u daar dolgraag een vijver in hebben? Vijveroplossingen is specialist in de aanleg van nieuwe en renovatie van bestaande vijvers. Wij hebben zicht op vijvers en tuinen. Bij volledige renovatie en nieuwe aanleg kunnen we samenwerken met een tuinarchitect. Voordat we beginnen aan een project krijgt u vooraf een goede indicatie van de kosten en welke opties u heeft om vorm te geven aan uw droomvijver. Heeft u reeds vissen in uw te renoveren vijver? Wij hebben een oplossing om ervoor te zorgen dat ze tijdens ‘de verbouwing van hun huis’ zo weinig mogelijk overlast ervaren.

voorbeeld van een modern aangelegde vijver met houten paden en bruggetje
Voorbeeld van een modern aangelegde vijver in een achtertuin

Verzorging en onderhoud

Bij een vijver hoort onderhoud. U wilt immers een heldere vijver waarin uw planten en vissen gezond blijven en zichtbaar zijn. Bij Vijveroplossingen weten we alles van de waterkwaliteit. Wij meten de waardes van het water in uw vijver en zorgen dat uw vijver de juiste zuurtegraad en mineralen krijgt en behoudt om dit doel te bereiken. Daarnaast zorgen we voor het snoeien van uw oever en waterplanten, het verwijderen van slib en bladafval, en komen langs als u een mogelijk probleem signaleert. U hoeft dus niet zelf het water in. Dit kunt u aan ons overlaten.

oranje en witte koi karpers in heldere vijver
Koi karpers

Vissen en Planten

Vanzelfsprekend levert Vijveroplossingen ook de door u gewenste vissen en beplanting. Wij adviseren u welke soorten het beste passen bij uw vijver en uw verzorgings- en onderhoudswensen. Zoekt u een gezelschapsvijver met bloemrijke beplanting en gewone vissen, een Japanse vijver met koi, een natuurvijver met prachtige moerasplanten, of heeft u iets heel anders voor ogen? Bij Vijveroplossingen hebben we verstand van alle soorten vijvers en de bijpassende vissen en waterplanten. Aan de hand van uw wensen en de vijverinhoud stellen we vast welke soorten vijverplanten en vissen goed samengaan en hoeveel u er nodig heeft. Eenmaal dat de vissen zwemmen en uw planten zijn geplaatst, adviseren wij u over de juiste voeding om ze in topconditie te houden.

Systemen en toebehoren

Voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver zijn, afhankelijk van het soort vijver, verschillende materialen en systemen nodig. Te denken valt aan:

 • vijverpompen
 • bladafzuigers (skimmers)
 • filtersystemen (al dan niet met ultraviolette lampen)
 • afschriksysteem voor reigers en katten
 • vijverfolie: PVC, PE of rubber
 • stenen en zand
 • slangen, leidingen en doorvoeren
 • beluchters en fonteinen
 • verlichting boven of onder water
 • verwarming
 • vijvernetten, visnetten en overig accessoires voor vijveronderhoud

Vijveroplossingen kiest voor degelijke materialen en systemen zodat u duurzaam kunt genieten van uw vijver. We werken merkonafhankelijk en kiezen de producten die passen bij uw vijver en binnen uw budget. Wij zijn transparant in onze prijzen en overleggen met u de opties en de kosten.

voorbeeld van een filtersysteen met drukpomp voor een vijver
Voorbeeld van een filtersysteem met vijverpomp en ultraviolet (UV-C) lampen