logo Vijveroplossingen, Nunspeet

Koi en koi vijvers: de passie van Vijveroplossingen

Koi houden is een vak apart. Het vergt een totaal andere aanpak van uw vijver. De gevoeligheid van deze uitzonderlijk mooie en kostbare karpers maakt dat de waterkwaliteit een belangrijke rol speelt bij de gezondheid.

Om uw koi goed te verzorgen heeft u expertise nodig. Zowel van de vissen als de eisen die worden gesteld aan het filtersysteem en de vijver. Bij Vijveroplossingen hebben we jarenlange ervaring in zowel het aanleggen van koivijvers als het houden ervan. Een echte passie. Bekijk onze projecten onderaan deze pagina

koi karpers, in alle kleuren en maten, vereisen helder water.
Koi kapers: bijzonder mooie wezens die helder water vereisen

Hoe ziet een koi vijver eruit?

Koi vijvers zijn in de regel dieper dan andere vijvers. Minimaal 1,5 meter diep, en nog liever 2 meter. De diepte zorgt ervoor dat koi tijdens de winter minder last hebben van te grote temperatuurschommelingen. Want ze houden niet van te koud water. Het is zelfs mogelijk verwarming aan te leggen in uw koi vijver.

Koi houden vereist een goed filtersysteem

Koi karpers belasten het water. Ze eten veel en waterplanten vinden ze heerlijk. Ook woelen (alle) karpers graag over de bodem waardoor zand en beplanting losraakt. Daarom zult u doorgaans geen planten in een koi vijver zien, terwijl planten juist zorgen voor filtratie en zuurstofverrijking. Om te zorgen dat uw vijver zonder natuurlijke zuurstofregeling toch mooi helder blijft heeft u een goed filterssysteem nodig. Dit systeem bestaat uit een filter, een pomp en een UV-C lamp. Het water wordt in dit systeem langs lampen met ultra violet licht geleid, zodat zweefalgen geen kans krijgen. Zweefalgen zijn de veroorzakers van groen water, waardoor u op termijn uw koi niet meer kunt zien. Het is overigens wel mogelijk een natuurlijke filtering toe te passen. Hierbij moeten de zuurstofplanten op een plaats worden gezet waar de koi niet bij kunnen. Toch zien we in de meeste gevallen toch dat een degelijk filtersysteem onontbeerlijk is.

Projecten

Nieuwe Koi vijver, Nunspeet

aanleg van de koivijver in Nunspeet
aanleg van de koivijver in Nunspeet
aanleg van de koivijver in Nunspeet
de koi kapers langs de meetlat voor de koivijver in Nunspeet